Betaltjänster

För en säkrare och mer miljövänlig hantering av fakturor, kan man ansöka om att få den via E-faktura, autogiro eller till din e-postadress. Välj det alternativ som passar dig bäst och läs mer om de olika betaltjänsterna.

Faktura via E-post

Fyll i formuläret nedan för att ändra till faktura via e-post:

  OBS! Formuläret fungerar bäst med webbläsarna Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Safari. Formuläret stödjer ej längre Internet Explorer.

  Personuppgifter i detta formulär registreras och sparas i dataregister hos ÖGRAB enligt dataskyddsförordningen. Den rättsliga grunden är myndighetsutövning.  Läs här om hur vi behandlar dina personuppgifter.

  Autogiro

  Ett smidigt sätt att betala dina fakturor, är att lämna ett autogiromedgivande. Då får du en vanlig pappersfaktura hem i brevlådan, för att du ska veta hur mycket pengar som måste finnas på kontot. Därefter dras pengarna med automatik på förfallodagen.

  Enklaste sättet att lämna ett autogiromedgivande är att du går in på din internetbank och väljer "Östra Göinge Renhållnings AB" som betalningsmottagare. Betalningsreferensen är samma som ditt kundnummer hos oss, fem siffror. När du bekräftar ditt medgivande skickas en fil från Bankgirocentralen till ÖGRAB. Det kan ta ett par dagar. När vi läser in den filen ändras dina framtida fakturor till autogiro-fakturor. Fakturor som skapats innan ditt medgivande lästs in, måste betalas manuellt.

  Har du inte internetbank, vänligen kontakta vår kundtjänst på e-post; info@ograb.se eller telefon 044-759 59 90 mellan
  kl 9.30 – 15.00 (lunchstängt mellan 12:00-12:45) , så skickar de ut en blankett till dig.

  E-faktura

  En E-faktura skickas digitalt till din internetbank. Då slipper du registrerar OCR-nummer, belopp och andra uppgifter. Alla belopp är ifyllda i förväg och kan därför inte bli fel. Allt du behöver göra är att godkänna betalningen.

  Att ta emot och betala E-faktura via din internetbank innebär inga extra kostnader då tjänsten vanligtvis ingår i din betaltjänst.

  Så här anmäler du dig

  1. Logga in på din internetbank
  2. Välj Östra Göinge Renhållnings AB som det företag du vill få e-faktura från och fyll i anmälningssidan.
  3. Nästa faktura kommer till din internetbank.
  4. Godkänn betalningen
  5. Klart!